2. Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nin Çalışmaları Başladı

2. Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nin Çalışmaları Başladı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Avrupa Birliği Derneği (ES-AB) ile bir araya geldi. Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezinde gerçekleşen buluşmaya, ES-AB Başkanı Doç. Dr. Erhan Akdemir ile Odunpazarı Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali’nin düzenleyici kurulu katıldı.

Geçtiğimiz sene 17-18 ve 19 Mayıs’ta Kanlıkavak Parkı’nda düzenlenen 3D Gençlik Festivali’nin değerlendirildiği toplantıda, 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilecek 2’inci Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nin hazırlıkları da konuşuldu. Yapılması planlanan çalışmaları notlar alan Başkan Kurt, çeşitli önerilerde de bulundu.

3D GENÇLİK FESTİVALİ ARTIK ULUSLARARASI BİR NİTELİK KAZANDI
Toplantıda konuşan Başkan Kurt, 3D Gençlik Festivalinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Türkiye’de ve Eskişehir’de ilk kez düzenlenen 3D Gençlik Festivali’nin, Uluslararası Demokrasi Festivalleri Derneği üyesi olduğunu belirten Başkan Kurt, bu üyelik ile Türkiye’nin Danimarka, Finlandiya, İsveç, Estonya, Letonya, Litvanya, Birleşik Krallık, Norveç, Belçika ve Macaristan arasındaki yerini aldığını kaydetti. 3D Gençlik Festivali’nin ulusal bir festival olmaktan bir adım öteye geçerek uluslararası bir festival niteliği kazandığını hatırlatan Başkan Kurt, bu nedenle de 2023 yılında gerçekleşecek olan festivale uluslararası bir katılım olabileceğini vurguladı.