Türkiye’nin 10 ilinde etkisini gösteren, yaklaşık 13-14 milyon kişinin hayatını etkileyen depremin sonuçlarını onarmak için resmi kurumlardan sivil toplum örgütlerine, insani yardım kuruluşlarından kendi sosyal çevresinde dayanışanlara kadar sayısız kolektif ve kişisel çaba ortak bir amaçla hayata geçiyor.

Deprem sonrası toparlanma sürecine katkı sunmak isteyen gençlerin sorumluluk alıp aktif vatandaşlar olarak depremle ilgili çalışması yolundaki temel ihtiyaçları, faaliyetleri, karşılaştıkları engelleri tespit edip iyi ve başarısız örnekleri de ele alıp ilgili tüm aktörlerle konuşacağız, sorularla tartışma alanı yaratacağız. Çözüm önerileriyle de aksiyona geçme planlarını hep birlikte keşfedeceğiz.

Moderatör

Raportör

IMG_2253 (1)

Nesrin Köseler

Canberk Görür

Savunuculuk, üye ilişkileri, topluluk oluşturma, gençlik ve çocuk hakları, gönüllü yönetimi, hikaye anlatıcılığı ve şiddetsiz iletişim, dönüştürücü aktivizm araçları çalışma alanları arasında yer alıyor. Bu alanlarda birçok sivil toplum örgütü, üniversite ve uluslararası kuruluşla eğitmen, moderatör olarak faaliyet yürüttü. Avrupa Birliği Sivil Düşün Programında topluluk ve eğitim koordinatörü olarak çalışıyor. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği-ASAM, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nde çok paydaşlı ve katılımcı saha projeleri, gönüllü yönetimi ve savunuculuk faaliyetleri yürüttü.
Lisans ve yüksek lisansı Uluslararası İlişkiler, yüksek lisansını Türkiye’nin AB üyelik sürecinde sivil toplum kuruluşlarının rolü üzerine yaptı. Umut, değişim, dönüşüm için birlikte çalışılan insanlara verilen en değerli hediyelerden, bu hediyeleri de topluluk oluşturarak, topluluğun gücünü fark ederek topluluk hikayelerinin çoğalabileceğine inanıyor.